Trainingssessie 8 en 9

Trainingssessie 8

Het is maandag 11 mei 2009 en ik doe vandaag één training met haar.

Vandaag begin ik met de herhaling van de oefeningen van de afgelopen dagen. Ik borstel haar ook even voorzichtig met het zweetmes wat een handige kartelrand heeft. Dat haalt gemakkelijk het losse haar uit de vacht. Op haar hals, achter de oren vindt ze dit heerlijk!

Ideaal gereedschap om het losse haar uit de vacht 'te harken'

Ook in deze sessie gebruik ik heel wat miniporties biks en ik ben ook vandaag ongeveer een uur met haar bezig. Ik praat veel met haar zodat ze aan mijn stem went. Elke dag als ik de stal binnenkom begroet ik haar met haar naam!

Trainingssessie 9

Vandaag ben ik niet heel uitgebreid bezig geweest. Drie kwartier in totaal. Dat lijkt lang maar alles gaat natuurlijk viermaal zo traag. Poetsen betekent: de borstel laten zien, voorzichtig beginnen op een veilige plek (de schoft), langzaam bewegen en als ze schrikt weer opnieuw beginnen. Tussendoor beloon ik veel en na de beloning begin ik eerst weer even op een veilig plekje met poetsen.

Vandaag poets ik haar en oefen een keer of tien om haar te benaderen: het touwtje pakken, loslaten of haar vragen een stap naar voren te zetten en daarna los te laten, de stal dicht doen en weer openen. Van de staldeur open en dicht schuiven schrikt ze ook nog elke keer ernstig.

Deze dag was echt een kick, omdat alles zo soepel ging!

Leave a Comment

Your email address will not be published.